top of page

מהם שלושת הדברים הכי חשובים שתוכלו להעניק לילדיכם?

בשנים האחרונות הילד הפך אט אט להיות במרכז. אם פעם הורינו היו חיים את חייהם לצד גידול שלנו הילדים, היום צרכי הילדים שלנו חשובים הרבה יותר ולעיתים גם על חשבון הרבה מאד עקרונות ודברים שחשובים לנו.

מאז הפכתי לאמא, נדבקתי כמו כולם במחלה הזו שנקראת מצפון.

אני כל הזמן חושבת כיצד אוכל להשתפר בלהעניק לבנותיי. מה עוד הזנחתי? האם סיפקתי להן מספיק אהבה? האם נתתי להן ערכים? האם מגוון הפעילויות מספק אותן? האם הצרכים החברתיים שלהן מסופקים ועוד ועוד בלי סוף

פאזל מקסים שהכין עבור בנותיי משה וינשטוק.

אז בואו איתי ותבחנו את עצמכם, האם מעבר לאהבה בלתי מותנית, אתם מעניקים לילדיכם את שלושת

הדברים החשובים ביותר:

1. שויון הורי

גם בעת נישואים וגם בעת גירושין. השויון הזה הוא בעיני אחד הערכים הכי חשובים. הוא מאפשר לנו כהורים להיות שלמים עם עצמנו. לממש את עצמנו, להיות יצרניים, להיות פעילים, לפתח חיי חברה ויצירה ולשמש לילדינו דוגמא אישית של אנשים עשירים בחיי תוכן.

גם בזוגיות וגם בלעדיה חשוב להראות לילדינו ששני ההורים הם הורים במלוא מובן המילה. כמו כן שני ההורים תורמים למשק הבית. כך גם במקרה של גירושין שני ההורים נשארים משמעותיים בחיי ילדיהם כהורים. בכך אנחנו נותנים לילדינו את המתנה האולטימטיבית: שני הורים מעורבים ומסופקים.

לכן מחובתנו לפעול למען ביטול חזקת הגיל הרך ולמען קביעת סכומי מזונות הוגנים שיצרו איזון ושני בתים מתפקדים ויציבים. מסיבה זו כל כך היה קשה לי לראות השבוע את צהלת חברות הכנסת מהשמאל הפוליטי צוהלות בעת נפילת הצעת חוק הורים וילדיהם. החוק שיאפשר לשויון להתחיל להתממש.

2. בטחון

נרצה לתת לילדינו בטחון של 360 מעלות. ניתן לילדינו בטחון כלכלי באמצעות התנהלות כלכלית נכונה. נעניק להם בטחון אישי, על ידי כך שנדאג לבריאותנו ולבריאותם.

הבריאות מתחילה מאורח חיים בריא הכולל פעילות ספורטיבית ושמירה על תזונה מאוזנת,

ממשיכה ברפואה מונעת בצורת ביקורת של רופא שיניים, עיניים, עור ומשפחה, כמו גם חיסונים וערנות במקרים יוצאי דופן,

ומסתיימת בחשיבה אחראית צעד אחד קדימה גם על מקרי חירום. דאגה לביטוחי בריאות לנו לילדינו. הביטוחים הפרטיים היום יכולים להיות משלימים מעבר לאלה הניתנים בקופות החולים, ועקב הרפורמה הקרבה בביטוחי הבריאות, מומלץ להזדרז ולהתייעץ עם סוכן ביטוח מוסמך ולעדכן את הביטוחים הקיימים או לפתוח חדשים.

3. חינוך לעצמאות ולהתמודדות עם משברים

איך נסייע לילדינו להתחזק ולהתמודד עם משברים בחיים? מרוב שאנו עסוקים בלעטוף את ילדינו, לרפד אותם ולהיות הכי מעורבים שיש כדי שחס וחלילה לא יחוו תסכול, אנו עלולים לעשות להם נזק בכך שהם לא ידעו להתמודד נכון עם החברה והסביבה והמכשולים שעומדים בפניהם במהלך חייהם.

כאן בא לעזרתנו העולם הוירטואלי המכיל עשרות קבוצות להתייעצות ברשתות חברתיות, אלפי מדריכים שניתן להוריד במנועי החיפוש, או לצפות ביוטיוב. מה שחשוב הוא לדעת לעשות בכל המגוון הזה שימוש. להתייעץ, לשאול, לתת עצות לאחרים ולקבל כאלה אף טובות יותר חזרה. לדעת לסנן את המידע המגוון המגיע אלינו.

בהקשר זה זכיתי למצוא ברשת בן דוד מדרגה שלישית (!) שעוסק בין שלל עיסוקיו גם בשיטת אדלר ובהפצתה באחת מקבוצות ההורים החדשות (הורים בעוצמה), אסף דייטשמן. באחד מסרטוני ההדרכה הוא מציג את 4 הצרכים הבסיסיים שנוכל להעניק לילדינו על מנת לסייע להם להתמודד עם משברים: להרגיש חיבור אלינו (CONNECT), לתת לילד כלים והרגשה שהוא מסוגל (CAPABLE), להרגיש חשוב ובעל דעה שנספרת (COUNT) ולחזק את ילדינו להתנסות ולהיות אמיצים לפרוץ מעבר לגבולות המוכרים (COURAGE)

כמובן שהייתי מוסיפה גם קרמבו פה ושם. ועדיף וניל.

פרסומים נבחרים
!
פרסומים אחרונים
!
חיפוש לפי תגיות
עקבו אחרי
  • b-facebook
  • b-googleplus
  • LinkedIn Black Square
bottom of page